У Малинівці будують очисні споруди за європейськими технологіями. Фото

21.07.2021 13:00 Область Online
Станом на 21 липня, реконструкція очисних споруд у селищі Малинівка Харківської області виконана на 65 %.

Як повідомили в ХОДА, наразі на очисних спорудах у Малинівці зроблені залізобетонні конструкції, проведена гідроізоляція, зроблений каркас робочої будівлі і повністю закуплене обладнання. Як розповів заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Едуард Яровой, реконструкція передбачає облаштування триступеневого очищення. На об’єкті застосовується європейська технологія, що допоможе очищувати стоки майже на 100 %. Окрім цього, стоки після очищення проходитимуть мікрофільтри і тільки потім скидатимуться у природні водойми.

– Ці каналізаційні очисні споруди розраховані на оброблення 1500 метрів кубічних за добу – це за повного навантаження. Мінімальне завантаження може бути 750 метрів кубічних на добу для очищення каналізаційних стоків, як промислових, так і госппобутових, які приходять від населення. Можливість цих споруд – обслуговувати від 7 до 12 тисяч місцевого населення, а також індустріальний парк, який на сьогодні працює в ТГ Малинівка, – зазначив виконроб Іван Соломаха.

Читайте також: На якому етапі ремонт мосту під Чугуєвом. Фото

За словами Івана Соломахи, щодня на об’єкті працюють 20 фахівців. Зараз на будівництві закінчують виробництво вторинних відстійників, після цього буде влаштована система аерації.

– Також сьогодні збирають сталеві конструкції, щоб ми могли повністю підігнати їх, розібрати і зробити цинкування. Повністю замовлені сендвіч-панелі. На території сьогодні сендвіч-панелей немає, вони зберігаються у виробника, тому що необхідно повністю завершити сталеву конструкцію для виробничої будівлі. Також її пофарбувати, а тільки потім зробити монтаж і бетонування споруди, – прокоментував виконроб.

Незабаром на об’єкт привезуть трубопроводи, які необхідно укласти від заводів індустріального парку, а також зробити переключення подачі стоків від Малинівки.

Реконструкція виконується в рамках Програми Президента "Велике будівництво".