У об'єднаних громадах області придбають житло для сиріт

20.06.2018 13:15 Область Online
Фото: kursiv.kz Фото: kursiv.kz
Власне помешкання отримають діти із Чкаловської та Малинівської ОТГ, а також міста Чугуїв та села Зарожне.

Цього року Чугуївський район отримав субвенцію з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Ця державна допомога передбачає придбання житла для дітей-сиріт, які досягли 18 років.

За словами начальника служби у справах дітей Чугуївської райдержадміністрації Олени Альхімович, для сироти із села Зарожне придбають однокімнатну квартиру в Малинівці.
 Вже знайшли відповідний варіант. Там вже є ремонт, облаштована кухня, холодильник, пральна машина. Її вартість скаладє 243 тисячі гривень,  розповіла начальник служби.

За її словами, ще дві квартири придбають для сиріт із Чугуєва, одну  у Малинівській ОТГ. Окрім цього, у Чкаловській громаді збираються придбати будинок сімейного типу. Всього, за інформацією Чугуївської РДА, на обліку служби у справах дітей перебуває 119 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже всі діти зазначеної категорії не забезпечені житлом.

Читайте також: Науковці просять харків'ян допомогти порахувати метеликів. Фото, відео

Автор: Марина Проценко