У Печенізькому районі пенсіонерам розвозять свіжу рибу

23.04.2020 11:00 COVID-19
Фото: Олександр Гусаров/Фейсбук Фото: Олександр Гусаров/Фейсбук
«СК» продовжує розповідати, як допомагають в умовах карантину небайдужі люди.

Наприклад, на Печеніжчині підтримують не тільки медиків (про створення додаткового фонду «Разом проти короновірусу» ми писали раніше). Обласний депутат Олександр Гусаров започаткував ініціативу – розвозити продуктові набори, до складу яких входить свіжа риба, літнім людям, багатодітним родинам та малозабезпеченим.

В умовах карантину людям важко кудись вибратися, особливо якщо це віддалені села. Громадський транспорт не курсує, а дістати продукти, які не входять у базовий соцпакет, може стати проблемою

– Держава допомагає людям віком 80+. Я вирішив узяти категорію 70+, також допомога надаватиметься багатодітними сім’ям та малозабезпеченим верствам населення Печенізького району. Складаю дорожню карту. Наразі відпрацьовую віддалені населені пункти. Окрім крупів, які входять у соцпакети, людям потрібні й інші продукти. У мене є можливість допомагати людям свіжою рибою, – розповів «СК» Олександр Гусаров.

За його словами, кожне домоволодіння зі списку отримує по 5–6 кг живої риби (товстолоба). Наразі вже роздано близько тонни риби. Складати дорожню карту допомагають голови сільських та селищних рад – вони записують тих, кому дійсно потрібна допомога. Продуктові набори особисто розвозить Олександр Гусаров, його помічники та місцеві депутати.

Благодійна акція стартувала 13 квітня. Продуктові набори розвезли по 106 домоволодіннях Приморського, Кицівки та П’ятницького. А 17 квітня допомогу отримали 35 домоволодінь на території Борщівської сільської ради (села Борщова, Гарашківка, Ганнівка та Гуслівка).

– Уже відпрацьовано близько 140 домоволодінь. Але це тільки початок. 23 квітня буде відпрацьовано село Артемівка (там десь 135 домоволодінь). Трохи згодом – населені пункти Печенізької селищної ради (до 800 домоволодінь), Мартівської та Новобурлуцької сільських рад. Буде охоплено весь район, – зазначає меценат.

Якщо когось із відповідної категорії пропустили, то про такі випадки Олександр Гусаров просить повідомляти йому в соціальних мережах.

Якщо у вашому районі є підприємці, які допомагають громаді боротися з коронавірусною загрозою, повідомляйте про це нам. «СК» обов’язково напише про їх добрі справи. Чекаємо на ваші листи на [email protected] (обов’язково вкажіть свій номер телефону, щоб ми могли звернутися до вас за уточненнями).

Читайте також: Як фермери Зачепилівки допомагають боротися з коронавірусом

Автор: Юлія Міронюк