У Первомайському відремонтують три школи та три дитсадки

06.08.2018 14:05 Область Online
Фото: UA Modna Фото: UA Modna
Завдяки міжнародній співпраці у наступному році місто залучить близько 20 мільйонів на енергомодернізацію закладів освіти.

Про це «СК» розповів перший заступник голови Первомайської міської ради Антон Орєхов. За його словами, комплексна модернізація школи №3 та дитячого садка №14 у місті стала можлива завдяки співпраці міськради та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

— Це комплексне утеплення стін, покрівлі, оптимізація системи опалення, заміна дверей та вікон, — додав Антон Орєхов.

Також, у рамках цього проекту, часткову модернизацію опалення проведуть у школі № 7 та дошкільних навчальних закладах № 10 та 16.

Нагадаємо, також у місті Первомайському капітально ремонтують школу № 2. Цей проект, який у місті реалізується за фінансової підтримки Німецького бюро міжнародної співпраці Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, розпочали ще у 2017 році. На час навчального року 2017/18 школярів перевели в інші навчальні заклади міста. У цій школі вже замінили всі вікна та двері, відремонтували покрівлю та утеплили фасад. Також, відповідно до проекту, у закладі працюватиме оновлена система опалення. Загальна вартість проекту сягає близько 8 мільйонів 989 тисяч гривень.

Завершити ремонт у закладі планують до початку нового навчального року.

Довідка «СК». Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) – це міжнародна фінансова установа, що була заснована в 1990 році п'ятьма північними країнами Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. Станом на сьогодні корпорація фінансує широкий спектр екологічних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Україну.

Читайте також: Медики не рекомендують купатися у Борівському районі. Карта

Олександр Ушаков