У питній воді шести районів Харківщини знайшли відхилення від норм

02.08.2021 17:30 Область Online
Фото: Fotpost Фото: Fotpost
Відхилення від норм знайшли у воді Лозівського, Богодухівського, Красноградського, Ізюмського, Куп’янського та Харківського районів.

За даними Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, за півроку фахівці дослідили 2457 проб води з мереж централізованого водопостачання області. З них 26,5 % не відповідали санітарно-хімічним вимогам.

Читайте також: У Харківській області за добу виявили 17 нових випадків коронавірусу

Так, у воді були перевищені показники по каламутності, кольоровості, загальній жорсткості, вмісту сульфатів, заліза, хлоридів, нітратів, аміаку, кремнію і фтору. 

Найбільше таких проб виявили у Лозівському (72,6%)  та Богодухівському (28,2 %) районах.

Ще у чотирьох районах вода не відповідає мікробіологічним показникам. Тут медики дослідили 3060 проб води, з них 6,3 % виявилися поза нормою. 

Так, найбільшу кількість проб з відхиленнями виявили у Лозівському (12,4 %), Красноградському (10,7 %), Ізюмському (10,1 %) та Куп’янському (9,3 %) районах.

У Харківському районі санітарно-хімічним показникам не відповідає 10,3% проб, відібраних у самому обласному центрі. Тут у півтора рази перевищені допустимі норми з кольоровості, каламутності та окиснюваності.

За мікробіологічними показниками не відповідали нормативам епідбезпеки 1,2 % відібраних проб.