У Валківському районі зросла кількість хворих на коронавірус - ОНОВЛЕНО

17.04.2020 11:12 COVID-19
Фото: labcenter.kh.ua Фото: labcenter.kh.ua
Також нові випадки зареєстровані у Харкові, Дергачівському та Зміївському районах.

За інформацією ХОДА, за останню добу в області підтверджено 17 нових випадків захворювання на COVID-19.

– Одразу хочу звернути увагу, що з них більшість (9) – із села Високопілля Валківського району. Людей було обстежено по контакту, – підкреслив голова ХОДА Олексій Кучер.

За інформацією першої заступниці голови Валківської РДА Наталії Осадчої, з нових хворих 5 людей фактично проживають у Валках, 4 – у Високопіллі. Усі особи, у яких підтверджені випадки коронавірусу у Валках, проживають у багатоквартирних будинках, тому всі сусіди будуть повідомлені про проведення відповідних дезінфекційних заходів та проінструктовані щодо посилення медичного нагляду. Також у Валках закриті всі ринки.

– У Високопіллі введено посилений режим карантину. На в'їзді та виїзді із села встановлено контрольно-пропускні пункти. В'їзд та виїзд із села дозволено лише особам, що працюють у закладах та установах незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту. Всі ці люди отримають перепустки встановленого зразка, їх видачу здійснить райдержадміністрація, – повідомила Наталія Осадча.

За її словами, перепустки оформлятимуться протягом 17 квітня. Із усіма питаннями можна звертатися за телефоном 0990133020.

Також нові випадки зареєстровані в Харкові, Дергачівському та Зміївському районах. 35 людей з підтвердженим діагнозом COVID-19 госпіталізовано, 19 на самоізоляції.

– За наданою мені інформацією, жодна особа не підключена до апарата ШВЛ. 5 людей перебувають у реанімації на кисневій масці, – повідомив губернатор.
Окрім цього, з підозрою на коронавірус госпіталізовано 23 людини. Ще 8 осіб перебувають у самоізоляції.

Пацієнтам з пневмонією усього проведено 457 ПЛР-тестів, ще 6 зразків наразі досліджується в обласному лабцентрі. Усього в лікарнях області госпіталізовано 333 особи з діагнозом пневмонія.

З початку реєстрації на Харківщині зафіксовано 122 випадки підозри (+22 за добу) на COVID-19: 57 випадків лабораторно підтверджено, 34 спростовано, 2 людей одужало, 1 людина померла.

Нагадаємо, станом на 9:00 в області було 56 підтверджених випадків.

Читайте також: Коронавірус на Валківщині: хворобу підозрюють у ще однієї жительки села

Автор: Андрій Соха

Теги: