У Великобурлуцькій громаді з’явиться центр надання послуг

29.12.2020 14:57 Область Online
Фото: decentralization.gov.ua Фото: decentralization.gov.ua
Наразі у Великому Бурлуці Харківської області завершується реконструкція Центру надання адміністративних послуг.

На початку наступного року у Великобурлуцькій територіальній громаді з’явиться Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), якого до цього в підпорядкуванні селищної ради ніколи не було. Як розповів «СК» голова Великобурлуцької територіальної громади Віктор Терещенко, ЦНАП наразі готовий на 95 %. 

– Спочатку розглядався варіант будівництва нового Центру, але у зв’язку з коронавірусом змінилося фінансування і було вирішено реконструювати вже існуюче приміщення, де до цього був відділ освіти Великобурлуцької РДА, – розповідає Віктор Терещенко. – Реконструкція розпочалася у вересні. Був зроблений повний капітальний ремонт приміщень, створені туалети, кімната для персоналу тощо. Реконструкція наразі вийшла на фінішну пряму, будівля готова десь на 95 %. На першому поверсі будуть зона очікування, ресепшн, де буде проводитися попередній прийом громадян, і ще окрема зала відкритої форми, там безпосередньо державні реєстратори обслуговуватимуть громадян. Наразі оголошено конкурс на керівника Центру, і ми комплектуємо всі посадові місця.

Фото надано Великобурлуцькою селищною радою

Новостворений ЦНАП надаватиме понад п’ятнадцяти тисячам жителів більше 150 послуг, включно з найнеобхіднішими для громадян та бізнесу.

Читайте також: «Дороги в пріоритеті, але і про інше не забуваємо»: що змінилося в Старовірівській громаді за 2020 рік

– Буде створений належний ЦНАП, де надаватимуться послуги за принципом єдиного вікна, без перенаправлення людей по різних кабінетах та інстанціях. У Центрі надаватимуться такі послуги, як реєстрація місця проживання, оформлення субсидії тощо. Також в Центрі працюватимуть реєстратори речових прав на нерухомість і реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. Це важливе питання для нас, оскільки наразі у Великобурлуцькій громаді ці послуги не надають. Людям для того, що, наприклад, зареєструвати земельну ділянку, треба їхати в Куп’янськ, Харків, Чугуїв тощо. Думаємо, що відкриємо ЦНАП або у лютому. Або на початку березня, – каже Віктор Терещенко.

Реконструкція проходить у рамках програми «U-LEAD з Європою». 28 грудня відбулося підписання Меморандуму про партнерство між Програмою ЄС «U-LEAD з Європою» та Великобурлуцькою громадою (учасником 3 раунду Програми) щодо реконструкції приміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Вартість ремонтних робіт – понад 900 тисяч гривень. Із селищного бюджету було виділено 45 тисяч гривень на встановлення систем безпеки приміщення. Також з місцевого бюджету виділять кошти на благоустрій прилеглої території.

Читайте такожЧим запам’ятається 2020 рік Коломацькій громаді

Дизайн приміщення ЦНАПу розроблений експертами Програми. У Центрі передбачені умови для осіб з інвалідністю, обладнано пандус, а для батьків з дітьми – сповивальний столик та дитячий куточок.
Програма «U-LEAD з Європою» також надає інституційну підтримку у створенні ЦНАП, забезпечить його меблями, технікою, програмним забезпеченням та програмним комплексом для ЦНАП «Вулик». Усі співробітники пройдуть навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Автор: Савелій Мякушко

Теги: