У Харківській області чотири населені пункти залишаються без опалення

03.11.2020 17:43 Область Online
Фото: 12 канал Фото: 12 канал
В області запустили 743 з 795 котелень.

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Дмитро Мирний, передає Суспільне.

Проблеми з опаленням є у містах Первомайський, Куп'янськ, Красноград та Чкаловській громаді.

Так, головна причина затримки опалювального сезону в Первомайськомуборг перед постачальником АТ «Харківгаз» у розмірі близько 6 мільйонів гривень за розподіл природного газу. За словами Дмитра Мирного, на даний час із постачальником узгодили графік погашення заборгованості, тому сьогодні, 3 листопада, "Харківгаз" почне пуск газу до котелень міста.

На 80 % розпочата подача опалення і в Краснограді. Тому, за даними ОДА, ці два міста мають бути з теплом до 4 листопада.

У Чкаловській ОТГ через несправність у котельні немає опалення у школі та дитсадку в селі Іванівка. Полагодити несправність мають до 6 листопада.

 Для підключення трьох котелень, які опалюють житлові масиви, не вистачає документа ДАБІ, який сьогодні-завтра повинен у нас бути, щоб запустили ці котельні,  повідомив директор Департаменту.

Через неукладені договори не працює шість котелень у Куп'янську. Розпочати роботи на чотирьох з них планується теж з 4 листопада.

Читайте також: На дистанційну форму навчання перейшли деякі школи з «помаранчевих» зон на Харківщині

 Тут прийняли рішення запускати котельні через трейдерського постачальника газу. Таким чином, підключається котельня у селищі Ківшарівка, і для увімкнення опалення житлового фонду подали в Антимонопольний комітет заяву для вирішення питання укладання договорів із НАК "Нафтогаз". По Куп'янському району працівники "Харківгазу" мають розпломбувати котельні орієнтовно 4 листопада, — розповів Дмитро Мирний.

Альтернативну електромережу прокладають у Вовчанському районі. Електроопалення буде запасним варіантом опалення у частині Вовчанського району, яке напряму живиться від російського трубопроводу.

За даними представника ХОДА, роботи, як і пов'язані з проведення електромережі, триватимуть до кінця листопада.