У Харківському районі незаконно розпаювали землю

12.04.2018 12:27 Область Online
Фото: World News Фото: World News
Прокуратура у суді домоглася повернення у державну власність понад 4,5 га сільгоспземель, які неправомірно розпаювали.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, йдеться про земельну ділянку площею понад 4,5 га, розташовану на території Циркунівської сільської ради Харківського району. Кілька років тому керівник одного із фермерських господарств вніс недостовірні відомості до статуту господарства. Зокрема, він зазначив, що один із громадян, який не мав жодного відношення до фермерського господарства, є його родичем та членом господарства. Потім звернувся із заявою щодо відведення у власність цього громадянина частки державної землі (паю), яка перебувала у користуванні господарства.

За результатами розгляду заяви розпорядженням голови райдержадміністрації громадянину було безплатно передано у власність земельну ділянку вартістю понад 148 тисяч гривень та видано державний акт на право власності на землю.

Господарський суд області у повному обсязі підтримав вимоги керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 та скасував розпорядження голови місцевої райдержадміністрації щодо передачі сільгоспземлі громадянину та визнав незаконним державний акт на ділянку.

Читайте також: Новий сміттєпереробний завод почали будувати у Дергачах. Фото

Микола Мельник