У Харківському районі відкриють дитсадки

26.12.2018 16:45 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У 2018 році на Харківщині створили понад 1,5 тисячі місць у дитсадках та відкрили 20 об’єктів дошкільної освіти.

Про це під час робочої поїздки до Харківського району, яка відбулася 22 грудня, повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

— У 2019 році ми також передбачили фінансування на ці цілі та будемо збільшувати кількість місць для дітей там, де це необхідно. Також зробимо все, щоб закупати якісне обладнання та меблі, — сказала голова ХОДА.

Низку дошкільних закладів планують відкрити в Харківському районі. Так, зараз у Південному триває будівництво додаткового 3-поверхового корпусу ДНЗ, яке дозволить створити 130 місць для дошкільнят. Крім цього, реконструюють будівлю, де розмістять дві групи по 25 дітей кожна, у Березівці.

Завідувачка Південноміського дошкільного навчального закладу Олена Варадова відзначила, що черга до закладу є близько 15 років. До ДНЗ їздять із сусідніх Комарівки та Березівки.

— Садочок будується просто на очах. Думаю, наступного року діти зможуть прийти в наш навчальний заклад, де на них чекатимуть нові затишні кімнати. Та жодному з батьків мені не доведеться відмовляти, — сказала Олена Варадова.

Щодо дітей з Березівки, то у недалекій перспективі їх батькам не доведеться їздити до дитсадка в Південний. У селищі буде власний дитячий заклад. Для нього вже придбали будівлю, зараз розробляють проект реконструкції.

— Це буде найсучасніший дитячий садок — красивий та оснащений всім необхідним. І такі дитсадки з'являються не тільки у вас, у Березівці. У Пісочині будується початкова школа на 240 місць і дитсадок на 95 —  у Південному, — сказала Юлія Світлична.

Читайте також: Як «прописати» малюка за місцем проживання

Джерело: ХОДА
Автор: Марічка Зорняська