У яких районах області відкрили спортивні зали, майданчики та басейни

08.01.2019 17:18 Область Online
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Деякі об'єкти спортивної інфраструктури чекали на ремонти не один десяток років.

Так, за даними Харківської облдержадміністрації, у 2018-му було збудовано фізкультурно-оздоровчі комплекси у Пісочині Харківського району, Краснограді та Золочеві (у 2016-2017 роках сучасні ФОКи були відкриті в Первомайському та Вовчанському районах).

Крім того, у 2018-му після тривалої реконструкції було відкрито відновлений стадіон «Авангард» на 2059 місць у Змієві. Стадіон відповідає європейським стандартам якості: має сучасне велике поле зі штучним покриттям, доріжку для занять легкою атлетикою, велике табло, трибуни з пластиковими сидіннями, навіси над трибунами, роздягальні для команд, приміщення для тренерів і лікаря, коментаторську кабіну.

Після реконструкції було відкрито стадіон з натуральним полем у Великому Бурлуку. Він чекав на капітальний ремонт більше ніж півстоліття: з моменту будівництва в 1963 році споруду не ремонтували жодного разу. 

Також після капітального ремонту відкрився стадіон «Авангард» у Дергачах.

Загалом у 2018-му в області було встановлено 38 майданчиків зі штучним покриттям, 17 спортивних майданчиків з гімнастичним обладнанням та 17 майданчиків з тренажерами.

Для професійних спортсменів у минулому році було завершено капітальний ремонт спортивної школи «ХТЗ», яка чекала на це 30 років.
Крім того, у Лозівській ДЮСШ відкрили реконструйований басейн на 500 квадратних метрів. Спортивна споруда була повністю зруйнована та не працювала останні п'ять років. Тепер у басейні мають змогу безоплатно займатися 120 юних плавців. Також роботи щодо будівництва басейнів ведуться у Балаклії та в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту.

Читайте також: Еліна Світоліна допоможе збірній України обіграти Польщу

Джерело: ХОДА
Автор: Максим Грек