У жителів восьми районів Харківської області підтвердили коронавірус

28.04.2020 12:02 COVID-19
Фото: UkrMedia Фото: UkrMedia
Серед нових хворих на COVID-19 — жителі Харкова, Валківського, Харківського, Зміївського, Балаклійського, Ізюмського, Вовчанського та Лозівського районів.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. За його інформацією, за останню добу коронавірус підтвердили у 25 осіб, наймолодшій хворій — усього шість місяців. Це дівчинка з Валківського району, яка перебуває на самоізоляції з батьками. 

 Двічі на день здійснюється щоденний моніторинг стану здоров’я дитинки та матері. Дитина активна, зростає та розвивається відповідно до віку, скарг щодо її здоров’я мати не пред’являє,  повідомив Олексій Кучер.

Усього з підтвердженим діагнозом COVID-19 до лікарень Харківщини госпіталізовано 91 людину (з них троє підключені до апаратів ШВЛ), ще 109 хворих знаходяться у самоізоляції.

Читайте також: На Харківщині поліція виписала понад 1100 протоколів за порушення карантину

З підозрою на коронавірус госпіталізовано 81 особу, 29 перебуває на самоізоляції. Також в області одужало ще двоє людей.

Загалом у регіоні зафіксовано 445 випадків підозр на COVID-19 (+38 за останню добу), з них: 221 випадок підтверджено, 114 спростовано, 17 одужало, четверо померло.



— Звертаю увагу на зміни на карті. Оскільки 12 захворілих (один з Лозівського району, четверо — з Чугуївського, троє — із Зміївського, двоє — з Богодухівського, один — із Зачепилівського, один — з Ізюмського) перебувають на тривалому лікуванні в Обласній психіатричній лікарні № 1 у селі Стрілеча. Відсьогодні на цій карті їх випадки відображатимуться в Харківському районі, — додав голова ХОДА.