У Зміївському районі вводять талони на пільговий проїзд

17.06.2020 17:01 Область Online
Фото: СК Фото: СК
З 1 липня у Зміївському районі діятимуть нові правила пільгового проїзду автобусами.

Тепер пільговики їздитимуть безкоштовно тільки за спеціальним талоном. Відповідну програму про компенсаційні виплати перевізникам прийняли депутати на позачерговій сесії Зміївської районної ради 16 червня.

Як розповіла «СК» керуюча справами виконавчого апарату Зміївської райради Олена Пилипенко, Зміївщина перейняла цей досвід у Валок, де такі правила діють більше року.

– Ми прийняли цю програму, щоб зробити компенсацію за пільговиків з бюджету прозорою, – зазначає пані Олена. – Перевізники скаржаться, що вони більше перевозять пільговиків, ніж їм платять. Тепер буде все зрозуміло для обох сторін. Ми знатимемо, скільки було перевезено наших пільговиків і перевізник не зможе взяти цифру просто зі стелі, він повинен підкріпити її відповідною кількістю талонів. У кінці місяця перевізник подає акт виконання, докладає ці талони й отримує за них 100-відсоткову компенсацію.

Читайте також: Карантин в Україні продовжили

Спеціальні талони пільговики (пенсіонери, чорнобильці, ветерани війни тощо) отримуватимуть у міській, селищній чи сільській раді. Для цього у громадянина на руках мають бути паспорт і пільгове посвідчення. Людина може взяти необмежену кількість талонів, які діють до кінця 2020 року.

На вході у транспорт пільговик повинен віддати водію талон, а також пред’явити посвідчення. У райраді підкреслили, що за колишніми правилами, просто пред'явивши посвідчення, пільговики з наступного місяця їздити вже не зможуть – або з талонами, або доведеться оплачувати проїзд повністю.

Автор: Савелій Мякушко