Учні з Богодухова проїхалися з посадовцями на велосипедах. Фото

05.05.2018 15:13 Область Online
Фото:bogodukhivrda.gov.ua Фото:bogodukhivrda.gov.ua
5 травня у Богодухові за ініціативи учнів та педагогів місцевої гімназії № 1 відбувся велопробіг.

У ньому взяли участь близько 150 людей: учителів, учнів різних класів і їхніх батьків. Цим заходом велолюбителі хотіли привернути увагу земляків до поліпшення екології та ведення здорового способу життя. Старт велопробіг узяв із площі Каразіна і рушив далі за маршрутом: вул. Центральна — пл. Соборності — пл. Незалежності — вул. Чернієнка —  пл. Поштова — вул. Спортивна. Завершився велопробіг на галявині поблизу Дем'янівського ставу.


Подолання дороги в учасників пробігу зайняло півгодини.

Як розповіла «СК» директор гімназії Оксана Михасюк, заклад із 1975 року є асоційованою школою ЮНЕСКО в Україні. Серед принципів, яких дотримують у гімназії, — правове, культурне, демократичне й особливо актуальне нині екологічне виховання.

— Ініціатором велопробігу стало  наше учнівське самоврядування. Велопробіг ми проводимо у рамках екологічного двомісячника уже вдруге, — додала директорка.  

До участі у спортивному заході учні гімназії, де загалом навчається 500 учнів, запросили і представників місцевої влади: голову районної державної адміністрації Володимира Шарова, голову районної ради Сергія Панова і Богодухівського міського голову Миколу Голуба, які й долучилися до велопробігу на своїх двоколісних.    

— Велолюбителі — одні з найактивніших захисників довкілля, своїм прикладом показують, як із користю для здоров’я і без шкоди для планети долати дуже актуальну в наш час транспортну проблему, — сказав Володимир Шаров.  


Довідка. Асоційована школа ЮНЕСКО — загальноосвітні навчальні заклади, що беруть участь у міжнародному Проекті асоційованих шкіл ЮНЕСКО, діяльність яких направлена на посилення гуманістичних, етичних, культурних і міжнародних аспектів освіти.

Проект асоційованих шкіл ЮНЕСКО започаткований у 1953 р. Головна мета Проекту — забезпечення глибоких знань у галузі прав людини, демократії, міжкультурних зв'язків та захисту довкілля в системі ООН. На сьогоднішній день налічується понад сім тисяч Асоційованих шкіл ЮНЕСКО у 172 країнах-членах Організації.

Читайте також: У яких районах області зафіксовано випадки кору. Карта