Учитель фізкультури з Ізюмщини пробіг 130 кілометрів за 23 години

25.08.2021 17:15 Область Online
Від Тараса у Харкові до Тараса в Ізюмі. Мешканець Куньєвської громади Віктор Шкарлет здійснив туристичний пробіг у 130 кілометрів за 22 години 50 хвилин.

Таким добовим пробігом ізюмчанин відзначив 30-річчя Незалежності України. Стартував Віктор Шкарлет 23 серпня о 17.50 від пам'ятника Тарасу Шевченку в Харкові. Із собою брав їжу та воду для перекусу. За словами бігуна, шлях ускладнював рюкзак вагою від 7 кілограмів, який доводилось нести на плечах.

– Мій старт не можна назвати марафоном. Бо до марафону спортсмени довго і ретельно готуються, під час самого марафону вони дотримуються режиму пиття, їх супроводжують медики і тренери на машинах. Мене ніхто не супроводжував. Частину шляху я біг, частину ішов пішки, – розповів "Слобідському краю"  Віктор Шкарлет.

Читайте також: 30 футбольних матчів провели у громадах Харківської області. Фото, Відео

До місця призначення бюста Тарасу в Ізюмі чоловік дістався за 22 години 50 хвилин. Весь цей час він провів без сну.

За словами Віктора Шкарлета, ідея такого пробігу в нього виникла кілька років тому. Минулого року він пробіг у День незалежності від Балаклії до Ізюма.

– В цьому році 30 років моїй любій Україні, така дата. Я всі справи відклав і побіг. Особливої підготовки не було, – розповів Віктор Шкарлет.

Віктору Шкарлету 56 років, із них 30 років він працює учителем фізкультури в Липчанівському ліцеї. Основний профіль спортсмена – футбол. Він тренує місцеву футбольну команду, яка грає в чемпіонатах району та області.

У вільний час Віктор Шкарлет займається бігом. Кілька разів брав участь у добовому та дводобовому чемпіонаті України з бігу.

Своє 50-річчя чоловік відзначив 59-кілометровим пробігом по горах Карпат.

У планах спортсмена – взяти участь у змаганні з бігу в Одесі "Одеська сотка", який відбудеться у вересні.

Автор: Тамара Кіч