Удушення, електрошокер та струм: на деокупованих територіях Харківщини виявлено 25 катівень

15.03.2024 10:20 Область Online
Катівня на деокупованій території Харківщини Катівня на деокупованій території Харківщини

Після деокупації на звільнених територіях Харківської області виявлено близько 25 катівень.

Як розповідає «Слобідський край» з посиланням на спільний брифінг керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, понад триста людей пройшли через тортури та знущання, з них закатовано до смерті 9.

У кримінальних провадженнях за такими фактами повідомлено підозру 23 особам, до суду відправлено обвинувальні акти стосовно 9.

       Як правило, це були громадяни з проукраїнською позицією, учасники АТО, працівники правоохоронних органів та громадські активісти. Їх допитували, погрожуючи позбавленням життя, та систематично вчиняли насилля у вигляді удушення, застосування електрошокера та електричного струму. Осіб утримували у нелюдських умовах без їжі, питної води та умов для сну, – повідомив Олександр Фільчаков.

Нагадаємо, що слідчі Нацполіції оголосили підозру двом бойовикам так званої “лнр” у катуванні понад 500 людей на території агрегатного заводу в місті Вовчанськ Харківської області. 

Раніше ми писали, що СБУ ідентифікувала ще одного воєнного злочинця рф, який катував мирних мешканців під час окупації Харківської області.

Автор: Валерія Ткаленко