У громаді на Харківщині введено масковий режим

05.10.2022 15:00 Область Online
У Валках Харківської області через захворювання на коронавірус вводять масковий режим.

Про це повідомляє Валківська міська рада.

Рішення про повернення маскового режиму ухвалено сьогодні, 5 жовтня, на засіданні місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Це пов'язано з розповсюдженням випадків захворювання на COVID-19 на території громади.

«З метою профілактики дотримуватись правил особистого захисту, особливо в закритих приміщеннях, на торговельних майданчиках, в аптечних пунктах, при зверненні за допомогою до медичних закладів, при користуванні громадським транспортом – використовувати  можливість дистанціювання, а також використання масок, респіраторів, антисептиків», – ідеться в офіційному рішенні комісії.

– Ми вже три тижні тому фактично почали перехід до маскового режиму, – розповідає заступник Валківського міського голови Ольга Борщ. – Це пов'язано з тим, що випадки ковіду в громаді почастішали. Так, штам Омікрон не такий агресивний, але дві людини в нас у реанімації нещодавно знаходились. Ми закупили маски, зараз у громадських місцях розвішуються відповідні оголошення. Люди в нас з розумінням до цього ставляться...

Згідно з даними Харківського  обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на 5 жовтня в Харківській області виявили 239 нових випадків COVID-19. Найбільше хворих за добу виявили у Харкові – там зареєстровано 105 нових випадків, 53 хворі людини виявлено у  Богодухівському районі та 51 – у  Лозівському районі.

Раніше ми писали, про вакцинацію, яку  МОЗ рекомендує робити  дорослим 

Автор:
Інна Можейко