В одному місті і чотирьох районах Харківської області посилили карантин

19.09.2020 11:49 COVID-19
Фото: СК Фото: СК
В Україні оновили зони карантину.

Вчора, 18 вересня,пройшло позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому визначили нове епідзонування. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Починаючи з найближчого понеділка, 21 вересня, в кількох куточках Харківської області посилять карантинні обмеження. Тож із «зеленої» до «жовтої» зони перейшли Ізюм, а також Вовчанський, Зачепилівський, Кегичівський та Красноградський райони.

Водночас у кількох районах послабили карантин. Тож Великобурлуцький район з «червоної» зони переходить до «помаранчевої», а з «помаранчевої» до «жовтої» – Первомайський та Харківський райони. А Куп'янськ з «жовтої» зони повернувся до «зеленої» зони.

Читайте також: COVID-19 на Харківщині: нові випадки зареєстрували в 12 районах області

Таким чином, з початку наступного тижня у «помаранчевій» зоні перебуватимуть Харків, Люботин та Великобурлуцький район. А у «жовтій» зоні будуть Ізюм, Лозова, Первомайський та Чугуєв, а також Балаклійський, Барвінківський, Богодухівський, Валківський, Вовчанський, Дергачівський, Зачепилівський, Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський, Харківський, Чугуївський та Шевченківський райони;.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Нагадаємо, що на цьому тижні Кабмін змінив правила поділу на карантинні зони.

 

Автор: Савелій Мякушко