Відновлення Харківської області триває: що відбувається в деокупованих населених пунктах регіону

27.02.2023 12:33 Область Online
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіли, що відбувається на звільнених територіях Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Мінреінтеграції.

За їхніми даними, до електропостачання частково або повністю під'єднано вже 383 населені пункти Харківської області. Загалом же для потреб енергетичного сектора регіону передано понад 162 тонни обладнання від міжнародних партнерів.

  • Газопостачання подається до 125 населених пунктів — а це становить близько 50 % від загальної кількості газових мереж, які потребують відновлення.
  • Мобільний зв'язок та Інтернет мають жителі 289 звільнених населених пунктів.
  • 133 медичні заклади області відновили роботу і працюють у штатному режимі. А саме: з 08:00 до 15:00.
  • Щодо гуманітарної допомоги. Міністерство зазначило, що понад 183 тисячі осіб були охоплені роботою гуманітарного штабу. Іншими словами — 100 % від загальної кількості мешканців, які залишилися на деокупованих територіях. Люди отримали більше тисячі тонн харчових продуктів, близько 51 тонни продуктових наборів, 117 тисяч гігієнічних наборів, а також іншу гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, на Харківщині відновили залізничний рух до 50 звільнених населених пунктів. Також було відновлено щонайменше 17 приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів, більшість яких з Харкова до громад.

Крім того, в регіоні дистанційно відновили навчання 632 школи. Однак у деяких громадах освітній процес усе ще не запущено. Зокрема: у 28 освітніх закладах Куп'янської, Курилівської та Дворічанської громад.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко