До плану освітлення області потрапив 1761 населений пункт. Карта

28.03.2018 12:30 Область Online
richardnilsen.com richardnilsen.com
До 2021 року на Харківщині реалізують низку проектів, які передбачають проведення та облаштування вуличного освітлення у населених пунктах.

Протягом трьох років роботи з освітлення проходитимуть у 1761 населеному пункті. Про це 28 березня повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Андрій Парамонов.

На першому етапі, який вже розпочався та триватиме до початку наступного опалювального сезону, вуличне освітлення з'явиться у 130 населених пунктах, а загальна протяжність мережі складе близько 60 погонних кілометрів. Планується встановити більше 2000 ламп. Це 13-15 % всіх робіт, на які з обласного бюджету витратять близько 27,5 мільйона гривень.

— Охопимо 26 районів та одну Чкаловську ОТГ. Роботи у деяких населених пунктах вже розпочалися. Це або реконструкція, або будівництво системи вуличного освітлення, — додав Андрій Парамонов. — В оснащенні системи в основному будуть використовуватися світлодіодні лампи, які й доступні за ціною, і економічні. Приміром, якщо порівняти річні витрати на роботу однієї ртутної та світлодіодної ламп, за нинішніми тарифами, економія складає 1755 гривень. 

Фото: презентація Управління ПЕК ХОДА.

За його словами, першим завершеним об'єктом, який планують ввести в експлуатацію вже в кінці весни — вуличне освітлення в селищі Коломак.

Читайте також: Російський військовослужбовець попросив політичного притулку в Україні. Відео

Олександр Ушаков