Харківщину засніжило: рятувальники чотири рази витягали машини з кюветів

23.11.2020 15:51 Область Online
Фото ГУ ДСНС у Харківській області Фото ГУ ДСНС у Харківській області
Вихідні дні, 21–22 листопада, у Харківській області видалися сніжними. Товщина снігового покрову склала до 8 см. Дорожники цілодобово розчищали шляхи, але водії все одно потрапляли у ДТП.

Головним "винуватцем" сніжної погоди став циклон, який зайшов з боку Сумської та Полтавської областей з вечора п`ятниці. Саме тому у вихідні сніг спостерігався по всіх районах Харківської області. Найбільше опадів припало на Вовчанський, Великобурлуцький, Печенізький, Харківський та Дворічанський райони області. Температура повітря коливалась від -6°С до 0°С.

Читайте також: На Харківщині розшукують неповнолітню дівчину

Шляхи області так само вкрив сніг, і дорожникам довелося розчищати їх цілодобово. Як інформує Служба автомобільних доріг у Харківській області, в суботу на дорогах області працювало 143 одиниці спецтехніки та 180 робітників дорожнього господарства. У неділю – 133 одиниці спецтехніки та 173 робітники.

Фото САД у Харківській області

Протягом вихідних днів на обробку дорожнього покриття використали більше 2500 м3 піщано-соляної суміші та 800 тонн технічної солі. Проїзну частину доріг державного значення розширювали та обробляли протиожеледними матеріалами.

Рух автомобільними дорогами загального користування державного значення Харківської області у вихідні не закривався та не обмежувався.

Уранці понеділка, 23 листопада, у північних районах області йшов невеликий сніг, який закінчився до 11-ї години. Температура повітря вдень становила від 0°С до +3°С. На дорогах місцями була ожеледиця. 

Сьогодні дорожники очищують від талого снігу заїзні кармани й автопавільйони, а також за необхідності обробляють протиожеледними матеріалами дороги державного значення на небезпечних ділянках (спуски та підйоми).

Проте, незважаючи на зусилля дорожників, водії все одно потрапляли у кювети. Як повідомили в регіональному управлінні ДСНС, з початку снігопаду й протягом вихідних рятувальники чотири рази виїжджали на прохання витягнути транспортні засоби з кучугурів. Як зауважив начальник прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, в усіх випадках водії потрапляли у халепу з власної вини.

– Це або недосвідченість водія або непідготовленість автівки до зимового сезону. Є правила керування автомобілем у таку погоду, яких водії, очевидно, не дотримались. По-друге, є обов'язок підготувати транспортний засіб до непогоди, змінити літню гуму на зимову, – наголосив Ігор Лупандін.

Так, 21 листопада о 21.13 у Красноградському районі на трасі Харків – Перещепине сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів: Merсеdes Sprinter та вантажного автомобіля з причепом DAF. Унаслідок зіткнення 59-річний водій Merсеdes Sprinter опинився затиснутим між конструкціями авто і не міг самостійно вибратися. Він отримав травми і потребував медичної допомоги.

Фото ГУ ДСНС у Харківській області

Рятувальники  за допомогою спеціального гідравлічного інструмента деблокували постраждалого водія та пасажирку і передали бригаді швидкої медичної допомоги. Постраждалих доправили до міської лікарні у Краснограді.

22 листопада до кювету потрапив легковий автомобіль поблизу Борової Зміївського району. Volkswagen Passat з’їхав з дорожнього покриття та самостійно виїхати не міг. Витягати автомобіль зміївським рятувальникам довелося за допомогою лебідки.

Того ж дня, увечері, на трасі Білгородське шосе в Харкові сталася потрійна ДТП. Одну з машин – понівечену Renault Megane викинуло в кювет, звідти її діставали рятувальники.

Вночі 24 листопада близько 3-ї години ночі, з боку Полтавської та Сумської областей знову зайде циклон, який до обіду майже вийде з області. Температура повітря складе -1°С ... +2°С. Вітер буде помірний, з поривами до 15 м/с.

 

Автор: Тамара Кіч