Як фермери Зачепилівки допомагають боротися з коронавірусом

16.04.2020 18:38 COVID-19
COVID-19 – виклик, з яким державі самій навряд чи впоратися. До боротьби з коронавірусом підключився й бізнес. Про створений у Харкові антикризовий штаб «СК» уже писав, разом з цим є багато меценатів і в районах області, але вони часто залишаються «в тіні». Ми вирішили виправити цю ситуацію і започаткували рубрику, в якій розповідатимемо про добрі справи у різних куточках Харківщини. Розпочинаємо із Зачепилівського району.

Загалом, як повідомили «СК» у Зачепилівській райдержадміністрації, фермери району зібрали на потреби медиків понад 120 тисяч гривень.

– Гроші на потреби медичної сфери району виділяються, звісно, і з бюджетів району, об’єднаної громади, але для бюджетів це важко. Дякуємо нашим аграріям, які не залишилися осторонь, – каже голова Зачепилівської РДА Олена Петренко. – Вони зібрали благодійну допомогу для первинки, вторинки та екстреної медичної допомоги Зачепилівщини.

Так, за інформацією райдержадміністрації, ФГ «Зоря» (керівник Іван Башкатов) виділило 19 500 гривень на закупку 2 тисяч одноразових медичних масок. А ТОВ «Сільмаш» (керівник Марія Гриннюк) – 2150 гривень на придбання засобів індивідуального захисту, дезінфікувальних засобів тощо.

Читайте також: Посівна 2020: якої культури найбільше посіяли аграрії Харківщини

Засоби індивідуального захисту, дезінфікувальні засоби, 250 медичних одноразових масок придбало для медиків району й ТОВ «Надія» (керівник Юрій Снідалов). На ці потреби товариство виділило 5100 гривень.

Такі ж засоби та пральну машинку на суму 12 000 гривень закупило ТОВ «ПРОФАГРО» (керівник Дмитро Стрєльцов). Ще одну пральну машинку на суму 10 500 гривень придбало ТОВ Ланнівська МТС (керівник Юрій Тимоха).

Ще шість підприємств фінансово підтримали медицину району. ТОВ «Чернещина» (керівник Василь Марков) перерахувало 18 000 гривень. ТОВ «АПП «Агроленд» (керівник Іван Гережа) – 15 000 гривень.

По 12 000 гривень виділили ТОВ «Колос Приорілля» (керівник Віталій Лялька) і СТОВ «Універсал-Агро» (керівник Олександр Кащеєв).
ТОВ «Комінтерн-М» (керівник Денис Лавриненко) перерахувало 10 000 гривень. ТОВ «Вікторія» (керівник Сергій Прасолов) – 5000 гривень.

Є в районі аграрії, які допомагають районній лікарні не тільки в період карантину. Так, за нашою інформацією, ПСП ім. Фрунзе (керівник Іван Глянь) уже протягом півтора року поставляє безкоштовно в ЦРЛ продукти харчування (загальна сума близько 150 000 гривень). Також зараз це агропідприємство раз на три-чотири дні дезінфікує громадські місця в селах Бердянка та Вишневе.


 Якщо у вашому районі також є підприємці, які допомагають громаді боротися з коронавірусною загрозою, повідомляйте про це нам. «СК» обов’язково напише про їх добрі справи. Чекаємо на ваші листи на [email protected] (обов’язково вкажіть свій номер телефону, щоб ми могли звернутися до вас за уточненнями).

Автор: Юлія Міронюк