Як святкують День вишиванки на Харківщині — ФОТО, ВІДЕО

21.05.2020 15:56 Область Online
Фото: Березівський будинок культури Фото: Березівський будинок культури
Прийти на роботу у вишиванці, влаштувати святковий флешмоб чи онлайн-челендж — 21 травня на Харківщині відзначають День вишиванки.

Уже близько п'яти років святкову ходу до Дня вишиванки організовують у Первомайському. Цього року формат заходу змінив карантин, тому в місті вирішили запустити свій онлайн-флешмоб з хештегом #деньвишиванкиПервомайський2020. Первомайська міська рада запропонувала первомайцям прийти на роботу або інше місце перебування у вишиванці.

"Працівники міської ради сьогодні взяли участь у започаткованому флешмобі та прийшли на роботу у вишиванках. Про що наш фотозвіт", – повідомили в мерії.

Фото: Первомайська міська рада/Facebook

Ще один челендж у місті запустив місцевий ансамбль танцю «Карусель» Палацу культури «Хімік». Місцевим жителям запропонували зробити фото або відео у вишиванці або з елементом орнаменту в одязі та з вінком в руках, а світлину залишити на сторінці у коментарях під цим постом або на своїй сторінці з хештегом #вишиванка_карусель/ сторінці закладу в Facebook.

На роботу у вишиванках прийшли й працівники Коломацької селищної ради. За їх словами, з кожним роком усе більше жителів громади долучається до такої ініціативи.

 Фото, відео: Коломацька селищна рада/Facebook

 А найменші жителі громади записали відеопоздоровлення.

 

 

До Всеукраїнського онлайн-флешмобу "Одягни вишиванку" долучилися жителі Циркунівської ОТГ. Відділ культури, спорту та молоді місцевої сільської ради спільно із закладами культури громади привітали земляків святковим відео.

Відео: Циркунівські вісті/Facebook


Челендж до свята влаштували й у Нововодолазькій ОТГ. Тут працівники селищної ради не тільки одягли вишиванки, але й провели флешмоб. Учасники вийшли на площу та утворили фігуру серця.

 Фото: Нововодолазька селищна рада

Читайте також: Одна така на весь район: у Вовчанську приватна лікарка допомагає пацієнтам безкоштовно

А от у Пісочинській ОТГ цього року День вишиванки вирішили відзначити конкурсом на кращу сорочку. Усіх охочих жителів громади запросила взяти участь в конкурсі Березівська бібліотека-філія. Усі надіслані фото публікують на сторінці Березівського будинку культури в Facebook. 

"Журі будемо ми всі. Хто отримає найбільше відгуків, той і буде переможцем, на якого чекає солодкий приз", – повідомили організатори.

Автор: Олена Загребельна