Як виглядатимуть нові пам’ятники захисникам на Харківщині

26.03.2019 09:00 Область Online
Фото: Спілки ветеранів АТО Фото: Спілки ветеранів АТО
«Дерево життя» у Краснокутську, «Захисник Вітчизни» у Вовчанську та «Відродження» і «Разом у мирне майбутнє!» у Чугуєві – на Харківщині встановлять пам’ятники захисникам України.

А який вигляд матимуть майбутні споруди, що з’являться у трьох населених пунктах області, визначали завдяки ідеям молоді. Так, 23 березня в Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова підбили підсумки обласного відкритого студентського конкурсу на кращий проект пам’ятника захисникам України (учасникам АТО).

Нагадаємо, обласний відкритий студентський конкурс на кращий проект пам’ятника захисникам України стартував 10 жовтня 2018 року. У ньому брали участь 32 роботи від харківських студентів.

За рішенням журі, у Краснокутському районі реалізують проект під назвою «Дерево життя», який, до речі, отримав приз глядацьких симпатій. Його автор – магістрантка Харківської державної академії дизайну та мистецтв Мілена Образцова.

«Дерево життя»

Фото:  Харківський університетський консорціум

 Також у районі встановлять пам’ятник «Захисник України», автором якого є ще один студент академії, студент 4-го курсу Мамедов Ельвін Рагіл огли.

«Захисник України»

 

Фото: Харківський університетський консорціум

 У Вовчанському районі втілять проект другокурсника Харківського національного університету будівництва та архітектури Кирила Божка під назвою «Захисник Вітчизни».

«Захисник Вітчизни»

Фото: Харківський університетський консорціум

Для Чугуєва переможцями визначили одразу два проекти – під назвою «Відродження» та «Разом у мирне майбутнє!», їх автори – студенти Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова Владислав Купін і Анастасія Коленко.

«Відродження»

Фото: Харківський університетський консорціум

«Разом у мирне майбутнє!»

Фото: Харківський університетський консорціум

За словами радника голови ХОДА Юрія Корсунова, пам’ятники в районах збираються встановити вже цього року.

Читайте також: У квітні на Харківщині зросте кількість отримувачів монетизованої субсидії