Які дороги відремонтують на Харківщині у 2020 році

06.02.2020 09:00 Область Online
Фото: Прямий Фото: Прямий
Три дороги державного значення, чотири шляхопроводи та мости на Харківщині планують відремонтувати у 2020 році за кошти спецфонду держбюджету.

У Кабміні визначилися з переліком об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на 2020 рік.

Відповідну постанову № 36 від 29 січня 2020 року урядовці затвердили минулого тижня. Також у документі йдеться про обсяги бюджетних коштів для фінансування дорожніх ремонтів за рахунок спеціального фонду держбюджету за програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення».

На Харківщині відповідно до постанови збираються відремонтувати близько 70 кілометрів доріг. Так, поточний середній ремонт автомобільних доріг планується на дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ), Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка (окремими ділянками), М-03 Київ – Харків – Довжанський (на м. Ростов-на-Дону).

Ремонтні роботи запланували й на шляхопроводах і мостах області. Так, до урядового списку потрапили чотири об’єкти – шляхопровід на автомобільній дорозі М-20 Харків – Щербаківка (на м. Бєлгород), на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка, а також мости на автомобільній дорозі М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта і на автомобільній дорозі Т-21-10 Шевченкове – Балаклія – Первомайський – Кегичівка.

Загалом протягом року, відповідно до Стратегії розвитку українських доріг на 2020 рік, в Уряді планують відремонтувати понад 6,5 тисячі кілометрів доріг за умови, якщо, окрім грошей Дорожнього фонду, вдасться залучити заплановані кредити під держгарантії, а також знайти в бюджеті додаткове фінансування.

Читайте також:  Ще чотири об’єднані громади області визнано спроможними

Усього на відновлення автошляхів розраховують залучити 86,5 мільярда гривень, серед яких 31,5 мільярда гривень мають намір спрямувати з Дорожнього фонду на дороги державного значення, ще 22,17 мільярда гривень – на дороги місцевого значення. Також близько 20 мільярдів гривень хочуть узяти з державних гарантій і близько 4,3 мільярда гривень – від міжнародних партнерів: Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку й Інвестиційного банку.

Автор: Олександр Ушаков