Які ялинки засвітили у громадах Харківщини – ФОТО

22.12.2020 16:38 Область Online
Фото СК Фото СК
Без масових концертів і карнавалів, але з яскравою ілюмінацією та цікавими конкурсами. У місцевих радах Харківської області запалили новорічні ялинки.

19 грудня, на День святого Миколая у більшості міст і селищ Харківської області запалили новорічні ялинки. Цього року через карантин місцевим радам довелося відмовитися від масових святкувань. У більшості населених пунктів урочисте вмикання святкових вогнів супроводжувалося трансляцією привітань або музики. Утім, деякі місцеві ради постаралися створити навколо ялинки справді святкову атмосферу.

Про головні ялинки Харківщини-2020 читайте тут 

В обласному центрі, як і минулого року, стоїть рекордсменка України, 40-метрова штучна ялинка. Складається новорічний символ міста із сотень деталей та кількох тисяч світлодіодних лампочок, а прикрашають ялинку кілька тисяч пластикових кульок і візерунків. Навколо ялинки працює новорічний ярмарок, фуд-зона і ковзанка.

Свої центральні площі прикрасили і районні центри Харківщини.

Богодухів

У Богодухові головну ялинку міста відкривають сьогодні, 22 грудня. Новорічна красуня заввишки 9 метрів збірна, складається з живих дерев. Прикрасили її гірляндами і іграшками, які були придбані в минулі роки. Також на площі біля ялинки установили сцену. Її прикрашала місцева молодь.

 

Читайте також: Як працюватимуть дитсадки, школи та університети області під час січневого локдауну

Ізюм

Центральна міська ялинка Ізюма цього року поповнилася новими прикрасами. За дорученням міського голови КП "Благоустрій" придбав новорічні прикраси та за допомогою спецтехніки прикрасив ними зелену красуню.

 

Красноград

У Краснограді цьогоріч на Центральній площі стоїть12-метрова штучна збірна ялинка. Як розповів директор міського комбінату комунальних підприємств Сергій Ткаченко, ялинку прикрасили гірляндами і кульками різного діаметра. Поряд поставили фігури сніговика, оленів та санчат, які світяться різнокольоровими ліхтариками. Усі прикраси і світлові гірлянди придбані у минулі роки.

 

Куп'янськ

Куп'янська новорічна ялинка також засяяла вогнями 19 грудня. Цього року відкриття красуні-ялинки проходило у незвичному для куп'янчан форматі: аудіотрансляція святкових привітань та новорічних пісень.  Але нове оздоблення ялинки й площі створили справді святкову атмосферу навколо ялинки. Тут влаштували дві яскраві фотозони для незабутніх світлин. До речі, за ці фотографії можна отримати приз від міської влади. З 19 грудня 2020 року по 10 січня 2021 року у соціальній мережі Instagram буде проходити зимовий селфі-марафон «Новорічний мандарин». Усі охочі можуть зробити фото на Центральній площі Куп'янська та до 3 січня надіслати їх  до відділу культури міськради за телефоном 066 659 69 07 на месенджери Telegram, Viber або WhatsApp. Із 4 до 10 січня за кращі фото можна буде проголосувати в акаунті відділу культури в Інстаграм culture.kup. Автор фото, яке набере найбільше уподобань, отримає грамоти та пам'ятні призи. Крім того, фото, які надійдуть до 31 грудня, транслюватимуться на площі в новорічну ніч.

 

 

 

Лозова 

У Лозовій цього року дві новорічні красуні. Перша – штучна 15-метрова ялинка – розташована біля Будинку культури. Друга ялинка – жива 20-метрова –- росте у центрі міста. Обидві ялинки традиційно наряджають прикрасами, які зробили діти власноруч. Відкриття головної ялинки міста відбулося без запрошення гостей. На площі транслювали святкову музику й привітання.

 

Чугуїв

У Чугуєві цього року через карантинні обмеження довелося відмовитись від проведення масових заходів і карнавальної ходи. Утім,  святкову атмосферу на головній площі міста створили казкові герої, аніматори та яскраве оздоблення площі: новорічна ілюмінація, будиночок Діда Мороза, фотозони та, звісно, головна героїня свята – новорічна ялинка, штучна збірна красуня.

 

Також свої ялинки представили місцеві громади Харківщини.

Балаклія

 

 Борова

Коломак

Кочеток

Первомайський

Оскіл

ОНОВЛЮЄТЬСЯ 

Автор: Тамара Кіч