Якою буде погода в області до кінця тижня

18.07.2018 17:35 Область Online
Фото: УНІАН Фото: УНІАН
У більшості областей України, крім південних, до кінця цього тижня синоптики прогнозують грозові дощі та прохолодну погоду.

Як повідомила головний синоптик порталу «Opogode — порівняй погоду» Наталія Діденко, над країною завис циклон Халіна, тому до кінця тижня  регіонами прокотяться локальні дощі, які часом перетворюються на сильні зливи з грозами і шквалистим посиленням вітру. Через це, за її словами, спостерігатиметься зниження  температури повітря: у більшості областей максимальна денна температура не перевищить + 20...26 градусів.

Нестійку погоду з періодичними опадами найближчими днями прогнозують і на Харківщині. Так, за словами синоптика Харківського обласного гідрометцентру Ігора Кибальчича, у нашому регіоні дощі матимуть локальний характер.



— Слід очікувати не обложних опадів, а конвективних. Ще синоптичне поле говорить про те, що дощі можливі в абсолютно різних частинах області, переважно у денний час,  — розповів Ігор Кибальчич.

Але, починаючи з 19 липня, за словами синоптика, жителям області слід очікувати на поступове підвищення температури повітря: загалом температура вдень буде коливатися до + 27...30 градусів, уночі — до + 15...20 градусів.

Читайте також: Поруч із житловим будинком у Харкові знайшли снаряд. Фото

Олександр Ушаков

Автор: Марина Проценко