З двох громад Харківщини завершено примусову евакуацію сімей із дітьми

03.04.2024 16:52 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Враховуючи безпекову ситуацію, в області триває евакуація жителів громад, наближених до лінії фронту. Основний напрямок – Куп'янський.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

– У 47 населених пунктах району, це 4 громади, оголошено обов'язкову евакуацію. На території Великобурлуцької та Вільхуватської громад у співпраці з правоохоронними органами та волонтерськими організаціями вже завершено примусову евакуацію сімей із дітьми, – розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов.

За словами очільника ХОВА, відповідні служби продовжують щодня моніторити безпекову ситуацію у прифронтових районах, аби вчасно відреагувати та евакуювати жителів інших прифронтових громад.

Напруженою залишається ситуація на Вовчанському напрямку та в деяких населених пунктах Богодухівського та Харківського районів.

– Наразі у деяких прифронтових громадах досі перебувають люди, які свідомо відмовляються від евакуації, наражаючи на небезпеку себе та своїх близьких. З такими громадянами ми щодня продовжуємо комунікувати щодо необхідності покинути небезпечну територію, – наголосив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що особовий склад Куп’янського районного відділу поліції 30 березня евакуював шістьох людей – трьох жінок і трьох чоловіків.

Також раніше ми писали, що 7 березня Рада оборони Харківщини підтримала проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад.

Автор: Валерія Ткаленко