За співпрацю з ворогом затримано податківицю з Куп’янська та поліціянта з Ізюма

03.10.2022 12:24 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Харківська обласна прокуратура затримала колаборантів з Куп’янська та Ізюма, які під час окупації міст добровільно перейшли на бік ворога.

У березні працівниця податкової служби з Куп’янська почала працювати в незаконно створеному органі окупаційної влади, так званій «Налоговой службе Харьковской области». Серед обов’язків податківиці були: прийняття податкової звітності, забезпечення видачі патентів, надання дозволів на ведення підприємницької діяльності з одночасним стягненням встановленої плати. Усе це призвело до того, що у фінансові фонди окупаційної влади постійно йшли грошові надходження.

Після деокупації Куп’янська жінка втекла до Чугуєва, але 30 вересня її  затримали правоохоронці. Наразі їй повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Серед колаборантів опинився і 38-річний ізюмчанин, який у середині червня також почав співпрацювати з окупаційною владою. В новоутвореному «Ізюмському районному управлінні поліції» він обійняв посаду «поліцейського патрульно-постової служби». Серед обов’язків поліціянта була охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу.

Наразі чоловіка затримано в Ізюмі у порядку ст. 208 КПК України, а вже 30 вересня було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автор: Юлія Гнатченко