Закатовані та вбиті: жахливу знахідку виявили правоохоронці на Харківщині

05.10.2022 20:30 Область Online
У Харківської області на Борівщині під час огляду бази відпочинку виявили два трупи цивільних чоловіків. Їх руки були з’єднані кайданками.

Як повідомляє  Харківська обласна прокуратура, під час огляду бази відпочинку «Світло шахтаря» біля села Новоплатонівка Борівської громади прокурори Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУНП у Харківській області виявили два трупи цивільних віком приблизно 30-35 років.

Тіла загиблих знайдено в ямі глибиною чотири метри на території цієї бази. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого. Також під час огляду на черепі одного з трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

Закатовані росіянами на Борівщині

За попередніми даними, чоловіків убив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі в складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.

Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки. 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). 

Автор: Інна Можейко