Жителі Шевченківського району перевірили своє здоров'я

27.01.2020 13:05 Область Online
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
25 січня у селищі Шевченкове на Харківщині пройшов Ярмарок здоров’я.

Жителі району мали можливість поспілкуватися із сімейними лікарями, безкоштовно проконсультуватися з вузькими спеціалістами – онкологом-мамологом, офтальмологом, а також здати аналіз на визначення рівня цукру в крові, зробити кардіограму та отримати важливу інформацію про стан свого здоров’я.

Захід відбувся в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», який спрямований на розбудову якісної первинної медичної допомоги у громадах Харківщини.

«Наші ярмарки, насамперед, для людей, які обмежені в доступі до комплексного обстеження. Ми хочемо, аби в громадах навчилися піклуватися про себе, займатися профілактикою свого здоров’я та не допускати серйозних захворювань», – зазначила начальниця управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Олена Кулик.

Також на ярмарку працювали різноманітні інформативно-інтерактивні діагностичні локації, зокрема зони раннього дитячого розвитку, де діти мали змогу отримати навички невідкладної допомоги.

«Сподіваюсь, що після такого заходу люди не тільки почнуть краще ставитися до власного здоров’я, а й покращиться комунікація між лікарями і мешканцями нашого району», – наголосив головний лікар Центру первинної медичної допомоги Шевченківського району Юрій Костюченко.

Читайте також: На Харківщині рибалки врятували чоловіка, який провалився під лід

Нагадаємо, це вже четвертий Ярмарок здоров’я, який відбувся в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді». Всього заплановано 15 ярмарків здоров’я. Перший Ярмарок пройшов в смт Пісочин 18 серпня 2019 року, другий – 12 жовтня 2019 року у смт Золочів, третій – 15 грудня у смт Солоницівка. На заходах свій стан здоров’я перевірили понад 2000 відвідувачів.

Автор: Олександр Ушаков