Жителі сіл Красноградської громади залишилися без автобусного сполучення

27.01.2021 16:41 Область Online
Перевізник повідомив Красноградську міську раду Харківської області, що через нерентабельність призупиняє рух автобусів по сільських маршрутах.

Автобусне сполучення між селами і центром Красноградської громади відсутнє з 26 січня. Днем раніше мерія отримала листа від перевізника (ТОВ «Фенікс»), в якому повідомлялось, що через нерентабельність призупиняється рух автобусів на наступних сільських маршрутах: Красноград – Березівка, Красноград – Миколо-Комишувата (із заїздом у с. Першотравневе), Красноград – Кобзівка, Красноград – Садове (із заїздом у с. Дружба), Красноград – Берестовенька, Красноград – Тишенківка (із заїздом у с. Зоряне), Красноград – Петрівка, Красноград – Мартинівка (із заїздом у с. Добрінька).

Читайте також: У Вовчанській громаді відновили транспортне сполучення із селами

Перевізник зазначив, що не має можливості купити паливно-мастильні матеріали та змоги виплачувати водіям зарплату. Також перевізник зазначив, що громада досі не має договору про відшкодування пільгового перевезення пасажирів.

У Красноградській міській раді «СК» повідомили, що сьогодні, 27 січня, очільниця громади Світлана Кривенко має зустрітися з перевізником. У мерії сподіваються, що проблему буде вирішено.

Минулого року Красноградська РДА проводила конкурс на визначення виконавця послуг з перевезення, переміг ТОВ«Фенікс». А 25 січня перевізник нам повідомив, що припиняє перевезення, начебто не рентабельно, – зазначив у коментарі «СК» заступник голови Красноградської міської ради Григорій Кревсун.

Він пояснив, що раніше компенсація пільгового перевезення відбувалася через управління праці та соціального захисту Красноградської РДА. Сільські та міські ради перераховували кошти до районного бюджету, а потім через управління праці та соціального захисту кошти направлялися перевізнику. Наразі Красноградська громада створює свій відділ соціального захисту, і після того, як він запрацює, громада зможе компенсувати перевезення своїх пільговиків.

– На перевезення пільговиків кошти у бюджеті громади передбачили – 73100 гривень щомісяця, – підкреслив Григорій Кревсун.

Читайте також: Сутичка в сесійній залі: в Ізюмі побилися депутати міської ради – ФОТО, ВІДЕО

Автор: Андрій Соха