ЗНО-2021 проведуть у дев'яти містах Харківщини

08.02.2021 13:55 Область Online
фото newch.tv фото newch.tv
Близько 24,5 тисячі жителів Харківської області візьмуть участь у Зовнішньому незалежному оцінюванні в травні-червні цього року.

5 лютого відбувся брифінг з питання підготовки до проведення ЗНО-2021 у Харківській області, про це повідомили у Харківській обласній держадміністрації.  Директорка Департаменту науки і освіти  Анжеліка Крутова  розповіла, що реєстрація для участі у ЗНО розпочалася 1 лютого і триватиме до 5 березня включно. За прогнозами, участь у тестуванні візьмуть приблизно 24,5 тисячі осіб.

Як зазначила Анжеліка Крутова, організоване та безпечне підвезення учнів до місць проведення ЗНО та у зворотному напрямку мають організувати територіальні громади та заклади освіти, якщо ж дитина добирається самостійно до місця проведення ЗНО, відповідальність за це беруть батьки або представники дитини.

Читайте також У село – за біометрикою: у Старовірівці запускають видачу ID-паспортів

У Департаменті  спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості вже визначилися з округами та пунктами ЗНО, вони будуть  розташовані у таких містах: Харків, Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв, також додали ще два нові округи у містах Богодухів та Валки. Пункти для проведення ЗНО будуть  створені на базі закладів загальної середньої, професійної, професійно-технічної та вищої освіти. У Харківській області орієнтовно буде організовано 117 пунктів тестування, де працюватиме близько 3,5 тисячі осіб, зазначила Анжеліка Крутова.

Правоохоронці та медики відповідатимуть за безпеку здобувачів освіти в усіх пунктах проведення ЗНО.  Для тих учасників тестування, які мають особливі освітні потреби, мають створити  спеціальні умови для проходження ЗНО. Зокрема, для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату в кожному окрузі має функціонувати не менш ніж один пункт ЗНО.