Автобус для підвезення дітей отримала одна із шкіл Харківщини (ФОТО)

20.10.2015 12:47 Суспільство
Фото ХОДА Фото ХОДА
Навчально-виховний комплекс в селі Жовтневе Вовчанського району отримав новий шкільний автобус.

У навчально-виховному комплексі села Жовтневе навчаються 150 дітей, 53 з них потребують підвезення (вихованці дошкільного закладу та школярі). Новий шкільний автобус розрахований на 31 місце. За словами директора НВК Алли Прасол, автобус буде підвозити дітей у два етапи із семи прилеглих сіл: Стариці, Синельникового, Червоноармійського Першого, Радянського, Шестерівки, Пролетарського та найвіддаленішого з них - Масловки (населений пункт знаходиться за 14 кілометрів від навчально-виховного комплексу).

«Ми дуже раді тому, що у нас з'явився свій шкільний автобус. Тому що навіть у тих дітей, які ходили пішки до нас у школу по три кілометри в один бік з Червоноармійського Першого, тепер є можливість проїхати цей шлях на автобусі», - зазначила Алла Прасол.

Автобус для НВК села Жовтневе - четвертий з одинадцяти, які вдалося придбати цього року за кошти обласного бюджету. Решта сім автобусів планують передати до районів протягом одного-двох тижнів.

«Нам вдалося виділити близько 10 мільйонів гривень на купівлю шкільних автобусів, - розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. - Зараз триває передача автобусів в райони. У школі Вовчанського району на підвезення - найбільша кількість дітей: більше п'ятдесяти. І вони дуже на нього чекали, оскільки автопарк був практично зношений. Однозначно програма «Шкільний автобус» буде продовжуватися».

За словами заступника голови ХОДА, всього у Вовчанському районі - 3800 учнів, щоденного підвезення на навчання потребують практично 10 % школярів.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта