Де з’являться опорні школи на Харківщині

30.08.2016 08:40 Суспільство
Фото: vn.20minut.ua Фото: vn.20minut.ua
Сім зразково-показових шкіл з’явиться в сільській місцевості.

Школи Харківщини цього року відчинять свої двері для 24,5 тис. першачків. Навчатиметься малеча за спрощеною програмою, яку затвердило Міносвіти. А в семи районах області з’являться опорні школи: в Зміївському, Валківському, Борівському, Близнюківському, Дворічанському, Красноградському та Лозівському районах. Шість шкіл уже створено, одна на підході – не вистачає рішення районної ради. Ці навчальні заклади об’єднали в собі по три-чотири школи.

Опорні школи – це нова модель функціонування сільської школи. Усе це робиться для того, щоб учні змогли отримати якісну освіту, – підкреслив Анатолій Бабічев.

За словами чиновника, Валківський ліцей ім. Масельского та Зміївський ліцей № 1 – найкращі опорні заклади Харківщини. У цих школах з’явилося сучасне цифрове обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії, лінгвістичні кабінети для вивчення іноземних мов, електронні тири для вивчення предмета «Захист Вітчизни», спортивні майданчики, тренажери та багато чого іншого.

УСІХ ВОСЬМИКЛАСНИКІВ ЗАБЕСПЕЧАТЬ ПІДРУЧНИКАМИ НА ХАРКІВЩИНІ

Борівська школа № 1 буде оновлюватися та перетворюватися на зразково-показовий навчальний заклад за рахунок коштів від міжнародних партнерів України. Щоправда, поки ці гроші школа не отримала, очікують транш у вересні.

Створення системи конкурентоспроможної сільської освіти неможливе без безперебійного підвезення учнів до шкіл. Цього року Харківщина планує закупити рекордну кількість шкільних автобусів — 40 одиниць.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта