Для харківських учнів готують електронну базу підручників

09.02.2015 07:28 Суспільство
Більшість навчальних закладів у Європі та США вже перейшли на електронний режим навчання, черга поступово доходить і до України, зокрема до Харкова та області.

За словами ІТ-спецілістів, які виступали на Харківському медіа-форумі, навчання з допомогою гаджетів коштуватиме значно дешевше, ніж верстка та друк нових підручників.

- Створення електронних комплектів документів та підручників для школярів і студентів буде значно дешевше, ніж та сума, яку батьки заплатили за підручники цього року, оскільки підручники були тільки з трьох основних предметів: мови, математики та читання, - розповів спеціаліст у сфері ІТ Олексій Кусов. - Буде набагато дешевше використовувати електронний планшет, який у всіх є, або ж його купити.

За словами спеціаліста, ціна на планшети сьогодні складає від 800 до 10 000 грн. Перехід від книжок до сучасних ґаджетів займе кілька місяців і коштуватиме Харківській області приблизно 40 млн грн.

- Наразі ІТ-спеціалісти займаються розробками навчальних програм. Кожен бажаючий зможе завантажити навчальний посібник з Інтернету. Ми вже займаємося цим питанням і будемо його просувати на рівні обласної влади, оскільки без їх рішення і підтримки це неможливо, - розповів Олексій Кусов.

Юлія Ковбей

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта