На шкільні їдальні чекає тотальна ревізія на Харківщині

02.12.2015 11:30 Суспільство
Фото: crimea.ria.ru Фото: crimea.ria.ru
У Зміївському районі триває перевірка якості харчування школярів.

Нещодавно батьки учнів Зміївського ліцею № 1 поскаржилися районнійї владі на якість харчування в школі. Заявляли, що їх дітям не подобається їжа, мовляв, вона несмачна. І райдержадміністрація вирішила ініціювати перевірку. Але не в одному ліцеї, а в усіх навчальних закладах району.

Як розповів голова Зміївської райдержадміністрації Віталій Кошеленко, згідно з розробленим планом, вартість обіду — приблизно 8,50 грн.

- За ці гроші дитина може купити першу і другу страву, а також чай, - розповів Віталій Кошеленко. - У нас розроблено три варіанти меню за 8,01 грн, 8,5 грн і 8,75 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі покращили раціон харчування мешканців Харківського зоопарку

На 2015 рік з районного бюджету було виділено близько 2,5 млн грн на харчування учнів. За ці гроші у всіх навчальних закладах Зміївщини безкоштовно годують дітей з першого по четвертий клас, а також дітей, чиї батьки були учасниками АТО. Також із держбюджету надходить субвенція на безкоштовне харчування школярів пільгових категорій. Для решти учнів вартість обіду не може перевищувати 8,75 грн.

За словами голови РДА, наразі ревізії відбулися у дев'яти школах: Комсомольській гімназії № 2, Зміївській школі № 2, Комсомольській, Соколівській, Чемужівській, Лиманській, Зідьківській, Шебелинській загальноосвітніх школах, а також у Зміївському ліцеї № 1, щодо якого надходили скарги.

- Я сам зі своїм заступником купував і вживав ці обіди. На 8,50 грн це хороше харчування. На сьогодні претензій до харчування та його організації у мене немає, - сказав Віталій Кошеленко.

У найближчий час планується перевірити їдальні решти шкіл Зміївського району.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта