Початок ЗНО: що необхідно знати (ВІДЕО)

04.05.2016 07:20 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Всього 76 пунктів тестування в області готові до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, в Харківській області для забезпечення якісного та організованого проведення ЗНО визначено 8 округів (Харків, Балаклія, Валки, Ізюм, Красноград, Куп'янськ, Лозова, Чугуїв), підготовлено 76 пунктів тестування (32 з них - на базі вищих навчальних закладів, 34 - на базі шкіл, 10 - на базі професійно-технічних навчальних закладів). Для здачі ЗНО зареєструвалося близько 17 тисяч абітурієнтів. Забезпечувати проведення всього процесу будуть понад 3 тисячі викладачів.

"Важливо відзначити деякі моменти, які дадуть можливість не загубитися ні батькам, ні учневі, - підкреслила Юлія Світлична. - По-перше, потрібно подивитися, де знаходиться пункт тестування. Якщо ми говоримо про райони Харківської області, то там підвезення буде організовано централізовано - управліннями освіти. Якщо ми говоримо про місто, то кожен абітурієнт доїде до місця здачі ЗНО самостійно. Все пункти і маршрути вказані на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Потрібно подивитися адресу, де знаходиться пункт. Жителям потрібно взяти до уваги, що в зв'язку з перейменуванням багатьох вулиць адреса може бути для вас незнайомою. Тому краще заздалегідь з'ясувати, де знаходиться пункт тестування, і подивитися по карті, як туди дістатися".

За словами віце-губернатора, головне завдання для керівників всіх рівнів - забезпечити безпеку, охорону здоров'я і організований підвіз учасників ЗНО.

"Для всіх дітей, які перебувають на непідконтрольних українській владі територіях, а також учасників АТО, які захочуть скласти ЗНО, існує окремий порядок. Реєстрація на ЗНО для цих категорій продовжена до 20 травня. Всі умови, які потрібно дотримуватися, детально викладені на сайті Міністерства освіти і науки України ", - уточнила Юлія Світлична.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта