Працівники облдержадміністрації розійдуться по сім'ях

27.06.2012 14:57 Суспільство
Чим будуть займатися нові соціальні працівники Чим будуть займатися нові соціальні працівники
З 2 липня в Харківській області почнуть працювати 611 нових соціальних працівників.
Як повідомила на засіданні колегії ХОДА директор Харківського центру соціальних служб для сімї, дітей і молоді Тетяна Зотова, ці люди вже пройшли навчання і конкурс.
За словами заступника губернатора Ігоря Шурми, соціальне сирітство — одне з найболючіших питань в області. Адже в минулому році соціальними сиротами стали 726 дітей, у цьому році – 230 дітей.

- Одним із шляхів поліпшення ситуації є робота щодо здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, контроль за цільовим використанням допомоги при народженні дитини та створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, - говорить Ігор Шурма.

Саме такі функції виконуватимуть нові соціальні інспектори. Основна відмінність нової соціальної служби буде в тому, що працівник тепер сам приходитиме в родину, яка потребує допомоги. За словами губернатора Михайла Добкіна, вони складуть картотеку сімей, що опинилися у скрутному становищі, і будуть вести профілактичну роботу.

- Вони працюватимуть з сім'ями, у разі потреби бити тривогу і робити все, щоб ці сім'ї зберегти. Зрозуміло, що вирішити це завдання 100% неможливо, але ми повинні зробити все, щоб виявити ситуації, де батьки опустили руки просто в силу життєвих обставин і знайти шляхи вирішення. Найголовніше – зберегти для дітей батьків, або хоча б одного з батьків, – підкреслив губернатор.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта