П'ять тисяч дітей переселенців з Донбасу на Харківщині не ходять до школи

09.04.2015 15:05 Суспільство
66.ru 66.ru
Близько 5 тисяч дітей переселенців, що зареєстровані на Харківщині, не ходять до школи.

Такі дані оприлюднив голова Чугуївської правозахисної групи Роман Ліхачов. Правозахисники за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» з початку року здійснювали громадський аудит забезпечення права на освіту внутрішньо переміщених осіб.

- Під час моніторингу встановлено, що в Харківській області зареєстровано 159 280 тимчасово переміщених осіб, з них — 18 494 діти. Серед них понад 5 тисяч дітей не відвідують ані садочків, ані шкіл. Взагалі не зрозуміло, де вони перебувають, - зазначив Роман Ліхачов.

У Департаменті науки та освіти Харківської облдержадміністрації зазначили, що знають про цю проблему, але вирішити її тільки своїми силами не можуть, потрібна підтримка соціальних служб.

- Цю цифру дуже важко відслідкувати, тому що є велика кількість сімей, які зареєструвалися для того, щоб отримувати соціальні виплати. Так, вони приїхали, показалися з дітьми, але потім знову поїхали до окупованих територій. Проблема ще в тому - багато батьків вважають, що вони на Харківщині тимчасово. Через тиждень-другий будуть виїжджати, тож і не оформлюють дітей до учбових закладів,- каже заступник директора Департаменту науки та освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта