Скільки коштує зібрати дитину до школи. Харківські ціни

14.08.2015 13:50 Суспільство
Фото: chitalochka-ru.ru Фото: chitalochka-ru.ru
Набір першокласника затягне мінімум на 3 тис. грн.

Останні тижні перед 1 вересня щороку перетворюються на справжнє випробування для батьків. Де купити шкільну форму, скільки треба зошитів, який обрати рюкзак... Але чи не найбільше мам та тат хвилюють питання економічні: скільки доведеться витратити грошей, на чому можна зекономити та де дешевше купувати весь цей крам. "СК" проаналізував вартість підготовки дитини до школи у 2015 році, і ось що ми з'ясували.

Традиційно найдорожче зібрати до школи першокласника. Якщо у старших дітей може залишитися щось із минулого року, то малюку треба купувати все нове. Як розповіла харків'янка Тетяна Савенко, відправити сина у перший клас її родині обійдеться щонайменше у 3 тис. грн. І це при тому, що хлопчику купуватимуть мало не найдешевші товари.

- Костюм (піджак та брюки) зараз продають на базарі від 600 грн. І це найдешевший варіант з тканини поганої якості. Більш-менш пристойний комплект коштує 1000 грн, - говорить жінка.

За сорочку треба віддати від 250 грн, туфлі (не з натуральної шкіри) - 300 грн. За найпростіший спортивний костюм просять 400 грн, кросівки - 300 грн. Ціна комплекту для дівчинки не сильно відрізняється. Костюм (піджак і спідниця) від 550-600 грн, сарафан - 300 грн, брюки - 250-300 грн, блуза - 300 грн, туфлі - 350-400 грн, кросівки - 300 грн.

У копієчку влетить і рюкзак. Дешевий китайського виробництва в Інтернеті можна знайти за 380 грн. Якщо ж ви хочете придбати для дитини ранець із ортопедичною спинкою, то викласти з гаманця доведеться всі 600 грн. А взагалі ціни доходять до декількох тисяч гривень.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта