У ХОДА побоюються, що випускники не знайдуть пункти ЗНО

06.04.2016 12:59 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У зв’язку з декомунізацією багато вулиць Харківщини отримали нові назви, в тому числі й ті, де будуть розташовані округи ЗНО.

Цього року в області працюватимуть 76 пунктів ЗНО у восьми округах: в містах Балаклія, Валки, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв і Харків. У Валках і Чугуєві ЗНО проводитиметься вперше. У червні всі пункти тестування розміщуватимуться у місті Харкові на базі ВНЗ.

Чиновники звертають увагу учнів та їхніх батьків, що адреси багатьох пунктів ЗНО змінилися у зв’язку з декомунізацією.
- Час ЗНО буде чітко визначено, і діти, які запізняться на початок, не будуть допущені до складання тестів. Щоб цього не трапилось, треба звернути особливу увагу на нову назву вулиці, перевірити її назву в Інтернеті, побачити, де знаходиться пункт, якщо є можливість — проїхатися до нього та подивитись, де вхід, щоб не було плутанини, - наголосила зуступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Зараз проводиться перевірка пунктів на відповідність санітарним, пожежних та іншим вимогам, забезпечується координація дій між усіма відповідальними службами та територіальними органами влади. За даними ХОДА, область готова до проведення ЗНО на 80 %.

Перші тести з української мови й літератури, математики і історії України (за вибором), результати яких будуть зараховані у ДПА, проходитимуть (відповідно) 5, 11 і 13 травня. Інші предмети та додаткова сесія проходитиме у червні.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта