Учасниця ЗНО намагалася пронести на тести дві "патріотичні" книги

07.07.2015 12:16 Суспільство
ivona.bigmir.net ivona.bigmir.net
Комічний випадок із учасницею ЗНО стався на додатковій сесії Харківського регіонального центру якості освіти.

Про це розповіла координатор кампанії громадського спостереження на ЗНО у Харківській області Вікторія Шевчук.

- Одна дівчина прийшла на пункт тестування й після реєстрації одразу направилася до туалету зі своєю сумкою. Звідти вона вийшла із підозріло задоволеним виразом обличчя. Це у свою чергу привернуло увагу чергового. У результаті у дівчини знайшли два товсті підручники з підготовки до ЗНО, обгорнуті, до слова, в патріотичні кольори, - розповіла Вікторія Шевчук.

За її словами, черговий, конфіскувавши знахідку, фактично врятував дівчину. Якби підручники знайшли безпосередньо в аудиторії, її дискваліфікували, й цього року вона б втратила шанс вступити до вишу. А так дівчина пішла здавати тести.

Читайте також: ЗНО у Харкові складав 50-річний студент. Результати вразили всіх

За даними громадських спостерігачів вагомих порушень під час тестування цього року не зафіксовано. Щоправда, були все ж таки незначні, як з боку персоналу, так і з боку абітурієнтів. Так, декілька разів старші інспектори на тестуванні зіпсували пакети, у які запечатували роботи учасників. Декілька разів інспектор виходила із аудиторії під час тестування, залишаючи дітей одних. І ще одне порушення - недотримання дистанції між учасниками у 1-3 м.

Із боку абітурієнтів - вони проносять із собою в аудиторію мобільні телефони та шпаргалки. Найбільше порушень під час тестування з української мови та літератури. Цього року на порушеннях попалися семеро учасників із мобільними телефонами. Так само було і на англійській мові. На тестуванні з математики – 5 мобільних.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта