Чи закриють ПТУ на Харківщині

12.05.2016 13:57 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
На початку року дуже гостро постало питання фінансування профтехучилищ на Харківщині. Що очікує ПТУ в наступному навчальному році?

В квітні обласна влада виділила 30 млн грн (з державної субвенції) на підтримку професійно-технічних закладів Харківщини. Та цих коштів вистачить до вересня-жовтня.

- Завдання міністерства і міністр це озвучила - стратегічно зрозуміти, що робити із системою ПТУ. У роки незалежності ніхто особливої уваги училищам не приділяв, - зазначив «СК» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. - Наприклад, зараз працює завод ім. Малишева. Частина співробітників для цього підприємства готує ПТУ № 6. Завод хоче забрати всіх випускників цього училища до себе на роботу, але усієї їх кількості не вистачить, щоб виконати сьогоднішні замовлення.

На думку посадовця, потрібно проводити укрупнення і модернізацію бази навчальних закладів - створювати потужні комплекси ПТУ. І це перед усім стосується області.

- Сьогодні на Харківщині є училища, де навчаються по 40 учнів, - це смішно. Безумовно, по 2-3 училища в одному місті, як в Куп'янську або Лозовій, не потрібні, треба їх об'єднувати. Тож зараз ми чекаємо від міністра новий стратегічний підхід до існування системи ПТУ, - повідомив Анатолій Бабічев.

Мирослава Кольцова

 

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта