Закриття шкіл на Харківщині. Останнє слово за депутатами

24.03.2015 11:54 Суспільство
tambovgrad.ru tambovgrad.ru
За останні п'ять років у Харківській області закрили 120 загальноосвітніх шкіл.

Система української освіти повинна відповідати викликам сьогодення. Таку оцінку закриттю шкіл у сільській місцевості Харківщини дав директор Департаменту освіти і науки ХОДА Анатолій Бабічев.

- У цьому році планується закрити 42 малокомплектні школи. Однак скажу, це тільки планується, думаю, буде менше, адже така кількість – це тільки бачення влади на місцях, - пояснив очільник профільного департаменту. - Органи виконавчої влади не беруть участь у закритті шкіл, таке право має тільки засновник, якими є районні ради. Тож районний відділ освіти може лише винести пропозицію про закриття школи на сесію районної ради. І вже депутати вирішуватимуть, закривати школи чи ні.

За словами Анатолія Бабічева, реорганізування шкіл в області має декілька напрямків: створення навчально-виховних комплексів на базі школи, де будуть працювати дитячі садочки, і інший напрямок – пониження ступеня школи. Другий варіант, наприклад, учні старшої школи їздитимуть в іншу школу.

Директор департаменту також наголосив, що попіклуються про вчителів, які втратять роботу у результаті закриття шкіл.

-  Учителів непенсійного віку ми не кинемо. Їх можна перевести працювати в інші, сусідні школи, - сказав Анатолій Бабічев. 

Нагадаємо, минулого тижня на сесії Лозівської міської ради депутати прийняли рішення про закриття Лозівського колегіуму. Діти з 1 вересня  підуть у сусідню школу. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта