Більшість сільських і селищних рад Харківщини сформовані

02.11.2015 13:45 Влада
Фото: rian.com.ua Фото: rian.com.ua
Станом на 15:30 2 листопада Центральна виборча комісія повідомила про обрання 4594 з 4892 депутатів сільських рад і 1263 з 1312 депутатів селищних рад.

Досі не сформовані Протопопівська, П'ятигірська, Чепільська, Червоногусарівська, Шебелинська, Яковенківська і Шевелівська сільради Балаклійського району. Немає досі Берестівської, Бурбулатівської, Кіровської, Лукашівської, Надеждинської, Олексіївської, Самійлівської і Семенівської сільрад Близнюківського району. У Валківському районі не дорахувалися Гонтово-Ярської, у Вовчанському Волохівської, а у Чугуївському Кам'яноярузької сільради. Чотирьох сільрад не вистачає у Сахновщинському районі: Лебедівської, Новоолександрівської, Новочернещинської й Олійниківської. Голови обрані у 359 з 381 сільради області.

Нові ради наразі вже мають всі селища Харківщини. Виняток становлять Сахновщина і Близнюки. До списку Сахновщинської селищної ради  досі не потрапив жодний із депутатів. Близнюківська ж селищна рада поки що не дораховується половини депутатського корпусу.

У низці селищ на певних виборчих округах призначені повторні вибори або вибори визнані такими, які не відбулися. Це, зокрема, Борівська селищна рада Борівського району, Приколотнянська Великобурлуцького, Старосалтівська Вовчанського, Малоданилівська, Пересічанська і Солоницівська Дергачівського, Зачепилівська Зачепилівського, Краснопавлівська Лозівського, Печенізька Печенізького, Кулиничівська Харківського і Введенська Чугуївського. Голови селищних рад є вже всюди, окрім Сахновщини. До речі, серед 59 вже обраних голів селищних рад 48 є самовисуванцями, три - представниками партій "Відродження" і "Солідарність", два - "Батьківщини" і по одному від "Волонтерської партії України", "Центру" і "Нашого краю".

Першу міську раду в області отримали Дергачі. Розстановка політичних сил тут наступна. 61,54 %, або 16 з 26 мандатів отримало "Відродження", 15,38 %, або чотири мандати - "Солідарність" і по 7,69 %, або два мандати заробили "УКРОП", "Свобода" і "Батьківщина". 

Повністю сформованою районною радою досі залишається Куп'янська, в якій названі всі 34 депутати. Також ЦВК назвав трьох з 26 депутатів Сахновщинської райради. Інші райради, як, до речі, і обласна рада, поки що залишаються без депутатів.

В цілому по Україні розстановка сил на політичній арені виходить наступною. Серед депутатів місцевих рад упевнену перемогу (85,95 %) набирають самовисуванці. 2,97 % наразі отримує "Батьківщина", 2,68 % - "Солідарність", 2,45 % - "Наш край",  1,71 % - Аграрна партія України. Решта партій набрали менше 1 %. Приблизно така ж історія і з партійною приналежністю голів місцевих рад: 79,83 % - самовисуванці, 6,29 % - "Солідарність", 3,58 % - "Батьківщина", 1,97 % - Аграрна партія України, 1,6 % - "Наш край".

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта