Блок Порошенка виграв вибори більш ніж у половині районів Харківської області

28.10.2015 07:20 Влада
Більш ніж у 50 % районних і 70 % сільських рад Харківської області Блок Петра Порошенка виграє вибори і матиме більшість.

Про це 27 жовтня повідомив керівник виборчого штабу Харківської територіальної організації партії "БПП "Солідарність"Віталій Маляренко.

Він зазначив, що Блоку Порошенка вдалося продемонструвати хороший результат в таких районах області, де раніше ніколи демократичні сили багато не набирали. "Це Золочів, де партія набрала 42 %, Вовчанськ, Первомайський, Ізюм - 35 %", - повідомив керівник штабу. Крім того, підкреслив Маляренко, в чотирьох містах обласного значення з семи (Ізюм, Лозова, Первомайський, Люботин) на виборах мера перемогли або кандидати від "Солідарності", або ті, кого партія відкрито підтримувала під час виборчої кампанії.

"Це при тому, що багато з цих районів або прифронтові, прилеглі до зони АТО, або знаходяться на кордоні з Російською Федерацією. Те, що позиції пропрезидентської партії там сильні, вкрай важливо для безпеки області", - вважає Маляренко.

Що стосується паралельного підрахунку голосів, який веде виборчий штаб "Солідарності", то, згідно із проміжними результатами (оброблено 78,78 % протоколів), до Харківської обласної ради проходять п'ять партій. Блок Петра Порошенка набирає 16,04 % голосів і може отримати в облраді 24 депутатські мандати, "Відродження" - 32,5 % (50 мандатів), "Опозиційний блок" - 14,15 % (22 мандати), "Наш край" - 8, 62 % (13 мандатів), "Самопоміч" - 7,11 % (11 мандатів). "Якщо говорити про 96 округів у районах області (разом з Харковом їх 120), то в середньому наша партія набрала 24 %", - підкреслив Маляренко.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта