Клюєва і Мельничука тепер можуть судити. Офіційне рішення Верховної Ради

03.06.2015 10:20 Влада
nv.ua nv.ua
Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності та надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Долю народного депутата Сергія Клюєва вирішили 287 голосів із 226 мінімально необхідних. 

У свою чергу пан Клюєв заявив, що оскаржить дії голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана у суді.

Сергій Клюєв обраний депутатом ВРУ по одномандатному округу № 46 у Донецькій області. Минулого року він вийшов із фракції Партії регіонів. 

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Сергія  Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

Долю 
засновника та першого командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука вирішили 262 голосами. Разом із тим депутати не надали згоду на його затримання та арешт.

До ВРУ пан Мельничук потрапив у списку Радикальної партії Олега Ляшка, із якої його у лютому цього року виключили. У березні вступив до депутатської групи "Воля народу" Ігоря Єремеєва.

Сергію Мельничуку інкримінують створення банди для пограбувань і викрадання людей.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта