Голова Харківської облради прокоментував знесення пам'ятників

30.04.2015 11:45 Влада
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Своє ставлення до незаконних дій голова облради Сергій Чернов висловив у Краснограді в ході відкриття пам'ятника Герою України Івану Гулому.

Загалом у місті планують відкрити цілу велику Алею слави. Сьогодні ж Алею започаткували відкриттям пам'ятника Герою України, Почесному громадянину Харківської області Івану Гулому. Пам'ятник відкривав онук Івана Гулого, на заході були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, мер міста Красноград Володимир Максим, багато почесних громадян області, громада.

Далі на алеї планують встановлювати пам'ятники тим місцевим діячам, яких обере громада.

Як зазначив Сергій Чернов, механізм вибору та встановлення пам'ятника доволі простий.

- На відкриття цього пам'ятника є відповідне рішення Красноградської міської ради, без рішення територіальної громади жодних рішень ухвалювати не будуть, - сказав Сергій Чернов.

ЧИМ ЖИВЕ КРАСНОГРАД СЬОГОДНІ. ФОТОГАЛЕРЕЯ

Як зазначив голова облради, законодавством прописаний механізм встановлення пам'ятників. Спочатку проходять громадські слухання, де обирають кому саме, де та коли встановити пам'ятник, далі - звернення до місцевої ради. Депутати на пленарному засіданні приймуть остаточне рішення.

- Усе має бути в міру і за законом. У першу чергу слід враховувати волевиявлення громади, - сказав Сергій Чернов. - Так само, як зі знесенням пам'ятників та перейменуванням вулиць. Закон про декомунізацію сьогодні не підписаний, механізм дій відсутній. У нічний час відбувається безлад. При цьому не враховується думка людей. Одна частина людей провокує іншу вчинити так само по відношенню до інших символів. Слід навчитися слухатися один одного. Крайнощі ведуть до конфліктів. Нам це не потрібно.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта