Харківський Євромайдан висунув вимоги до Порошенка (ФОТО)

01.12.2014 07:00 Влада
фото з соцмереж фото з соцмереж
30 листопада на площі Свободи в Харкові близько 200 патріотичних активістів провели народне віче.

Кілька сотень представників патріотичних рухів пройшлися маршем «За єдину Україну» по вулиці Сумській - від площі Конституції до площі Свободи. Там вони приєдналися до традиційного Віче, яке проводить харківський «Євромайдан». Тема Віче - оборона Харкова і області.

 Люди з синьо-жовтою символікою влаштували молебень біля хреста, встановленого поряд з постаментом колишнього пам'ятника Леніну. Молебень відслужив настоятель Іванно-Богословського храму отець Віктор Маринчак. До хреста з фотографіями загиблих героїв харків'яни принесли живі квіти та запалили свічки. 


Активісти пояснили: зібралися, щоб вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні, адже рівно рік тому в Києві бійці "Беркута" побили мітингуючих студентів, з чого і почався Євромайдан.

Після цього активісти вирушили до намету, встановленого напроти будівлі ХОДА, де написали листа Президенту Петру Порошенку, в якому зажадали від Глави Держави посилити обороноздатність Харківської області.

Лист відправили в Адміністрацію Президента. Після цього близько 100 активістів (деякі з них - у балаклавах) пройшли до Консульства РФ на Ольмінського, де затрималися, вимагаючи припинити війну на сході України.

Активісти вимагають скликати штаб оборони, який був створений ще 4 квітня 2014 р., і разом з представниками всіх силових структур і громадськості обговорити конкретні дії по обороні Харківщини.

Автор: Администратор сайта